Ontdek onze cupping therapy

Vuur cupping

Vuur cupping is een eeuwenoude techniek uit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). Het wordt voornamelijk ingezet om stagnaties op te heffen, zoals pijn in de schouder, nek en schouders. De behandelwijze is gebaseerd op de gedachte dat het lichaam kan herstellen door de doorbloeding te beïnvloeden en stimuleren.

Bij vuur cupping worden glazen cups gebruikt die gevuld worden met een vlam. Hierna worden de cups op jouw huid gezet. Door gebrek aan zuurstof zuigt de cup vacuüm op jouw huid. Door de vacuüm worden afvalstoffen naar de oppervlakte ‘’gezogen’’ of verplaatst en zo kan de lichaam deze stoffen zelf beter afvoeren (Wei Qi).

cupping therapy

Wanneer kies je voor vuur cupping?

Vuur cupping wordt vaak ingezet bij pijnklachten door stagnatie. Zo kun je een frozen shoulder hebben, maar het werkt ook bij een golf- of tenniselleboog, rugklachten, pijn aan de benen en zelfs bij cellulitis.

Zo zijn er dan ook verschillende technieken toepasbaar. Onze masseurs kunnen werken met verschillende gradaties in zuigkracht van de cup en kunnen de cups op allerlei manieren gebruiken. Zo kan de keuze zijn om de cup voor een tijdje op één plek te laten staan, maar de cups kunnen ook verplaatst worden.

Bij cellulitis kunnen er met de vacuüm gezogen cups masserende bewegingen worden gemaakt, waardoor er een diepe bindweefselmassage ontstaat. Dit verbetert niet alleen de doorbloeding op die specifieke plek, maar de afvalstoffen worden ook beter afgevoerd.

Je kunt kiezen uit een vuur cupping behandeling van 30 en 60 minuten.

Wat zijn de effecten van vuur cupping?

Vuur cupping heeft verschillende effecten en iedereen kan andere voordelige effecten ervaren. Hieronder staan de meest voorkomende effecten voor je opgesomd.

Onze tips voor cupping therapy

Wanneer je een vuur cupping behandeling wil nemen is het handig om een aantal dingen te weten:

Bij twijfel kun je altijd contact opnemen zodat we je advies kunnen geven.

Wat kun je verwachten bij een vuur cupping behandeling?

Het is niet altijd mogelijk om gebruik te maken van een vuur cupping behandeling, omdat de cupping vrij diep op het lichaam werkt. Het gaat hierbij om jouw gezondheid en het welzijn van jouw lichaam en daarom zullen we altijd eerst bespreken of vuur cupping mogelijk is bij jou.

Na de behandeling met vuur cupping ontstaan er ronde vlekken op jouw huid. Dit komt doordat de doorbloeding op die plek sterk is bevordert door het vacuüm in de cups. De vlekken kunnen variëren van rood tot donkerpaars. Deze zullen binnen ongeveer een week vanzelf verdwijnen. De gecupte plekken kunnen beurs aanvoelen, net zoals een blauwe plek.

Prijslijst TOMBO

Voor de verschillende massages hanteren we de prijzen op de prijslijst. Klik op de afbeelding of bekijk de prijslijst via onderstaande button.

Onze massagetherapeuten voor cupping

Onze massage-therapeuten voor cupping

Rob Kleinenberg

Rob Kleinenberg

Rob is eigenaar van TOMBO en Tamashii-Do Shiatsu. Al meer dan 20 jaar behandeld Rob cliënten met traditionele Japanse Namikoshi Shiatsu. De behandelmethode is gebaseerd op accupressuur met de duimen en handen.

Andere massagetherapieën

Andere massage-therapieën

Toch op zoek naar een andere massage? Bekijk hieronder ons aanbod aan massages. Ontdek welke massage bij jou past en kom volledig tot rust. 

sportmassage

Medische Shiatsu
Therapie

Shiatsu, ook wel drukpuntmassage genoemd, is een natuurgeneeswijze. Bij Shiatsu worden de natuurlijke herstelvermogens van het lichaam gestimuleerd om een goede algemene gezondheid te bevorderen (ziektes voorkomen en genezen, factoren vermoeidheid elimineren).

massagetherapie

Sportmassage

Een sportmassage is gericht op het in balans krijgen van het lichaam en op de doorbloeding van de spieren. Deze massage is niet alleen geschikt voor sporters, maar ook voor niet-sporters. De sportmassage heeft namelijk een ontspannende werking waardoor het voor iedereen goed kan zijn.

ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is intens genieten en het is echt even een momentje voor jezelf. Het zorgt voor een ontspannen gevoel, het verlicht je stress, vermindert je spanning en het zuivert je lichaam.

hotstone massage

Hotstone massage

Bij de hotstone massage worden warme, natuurlijke stenen gebruikt om de spieren te ontspannen. De warmte van de stenen dringt diep door in de spieren en zorgt zo voor een diepe relaxatie.

zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage

Tijdens je zwangerschap verandert jouw lichaam continu. Dit is niet alleen belastend voor jouw lichaam, maar ook voor jouw geest. Met een zwangerschapsmassage komen jij en je kindje weer tot rust.

cupping massage

Cupping therapy

Last van een frozen shoulder? Of van een golf- of tenniselleboog, rugklachten, pijn aan de benen? Dan kun je veel baat hebben bij cupping therapy. We maken gebruik van vuur, wat een eeuwenoude techniek uit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) is.

deep tissue massage

Deep Tissue massage

Wanneer je veel stress en spanning ervaart, een slechte houding, reumaklachten of spierspasmes hebt, dan kan een deep tissue massage helpen. De massage zorgt voor lichamelijke en innerlijke rust, en brengt jouw lichaam weer in balans.

voetmassage

Voetmassage

Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde vormen je voeten de basis. Een voetmassage geeft een ontspannen gevoel, verbetert de bloedcirculatie en stimuleert je algemene gevoel van welzijn. Voor alle leeftijden.

Gun jezelf een massage

Plan een afspraak bij TOMBO Harderwijk

Stuur ons eenvoudig een WhatsAppje en dan plannen we gezamenlijk jouw zen-moment in!