Medische shiatsu therapie voor zelfhelend vermogen

Medische Shiatsu Therapie

Medische Shiatsu Therapie

Shiatsu, ook wel drukpuntmassage genoemd (shi = vinger, atsu = druk), is een natuurgeneeswijze, ontstaan binnen de traditie van de eeuwenoude Chinese geneeskunde. Shiatsu als behandelsysteem is later verder ontwikkeld in Japan tot een moderne geneeskunde van hoge medische waarde. Als zodanig is deze therapie erkend door het Japanse Ministerie van Volksgezondheid en Hygiëne.

Shiatsu past hand- en vingerdruk op de huid (puntsgewijs) toe met het doel ziekte te voorkomen en te genezen door de natuurlijke herstelvermogens van het lichaam te stimuleren, factoren die voor vermoeidheid zorgen te elimineren en een goede algemene gezondheid te bevorderen.

deep tissue massage

Shiatsu Therapie is doeltreffend en succesvol

Bij Shiatsu worden diagnose en therapie gecombineerd. Elke toepassing van shiatsudruk is een diagnose, die de therapeut in staat stelt de patiënt in overeenstemming met diens lichamelijke toestand te behandelen. Handen en vingers van de opgeleide therapeut zijn voldoende gevoelig om afwijkingen in huld, spieren of lichaamswarmte bij aanraking op te sporen en zodoende feilloos onregelmatigheden vast te stellen en meteen te bepalen welke behandeling gegeven dient te worden. Doordat alleen handen en vingers worden gebruikt, zijn er voor shiatsu geen hulpmiddelen of medicamenten nodig.

Shiatsu heeft succes omdat het totale lichaam wordt behandeld. Plaatselijke behandeling kan tijdelijk succes hebben, maar kan niet fundamenteel genezen. De enige manier om dat te bereiken is eerst het gehele lichaam te behandelen en vervolgens over te gaan tot die plaatsen in het lichaam die ziekteverschijnselen vertonen. Deze methode, die van shiatsu, blijkt steeds doeltreffend.

Wat zijn de effecten van Medische Shiatsu?

Medische Shiatsu Therapie heeft verschillende effecten en voordelen. De meest voorkomende zijn:

Weetjes over Medische Shiatsu Therapie

Wanneer je een Shiatsu behandeling wil nemen is het handig om een aantal dingen te weten.

Wat kun je verwachten bij een Medische Shiatsu behandeling?

Shiatsu bevordert een vertrouwensrelatie tussen patiënt en therapeut. De inzet tot genezen van de therapeut en het vertrouwen in de therapie van de behandelde gaan een samenwerking aan en interacteren, wat de doeltreffendheid van de behandeling verhoogt.

De behandeling gebeurt op een Japanse mat, de futon. Voorafgaand aan de eerste behandeling wordt er een intakegesprek gehouden om een beeld te krijgen van het klachtenpatroon en de leef – en werksituatie van de cliënt.

Tijdens de behandeling houdt u uw ondergoed aan. De delen die op dat moment niet behandeld worden, zijn afgedekt met handdoeken. U ligt dus niet helemaal bloot. Mocht u liever losse kleding aan willen, dan is dat ook goed.

Prijslijst TOMBO

Voor de verschillende massages hanteren we de prijzen op de prijslijst. Klik op de afbeelding of bekijk de prijslijst via onderstaande button.

Onze Medische Shiatsu
massagetherapeut

Onze Medische Shiatsu
massage-therapeut

Rob Kleinenberg

Rob Kleinenberg

Rob is eigenaar van TOMBO en Tamashii-Do Shiatsu. Al meer dan 20 jaar behandeld Rob cliënten met traditionele Japanse Namikoshi Shiatsu. De behandelmethode is gebaseerd op accupressuur met de duimen en handen.

Andere massagetherapieën

Andere massage-therapieën

Toch op zoek naar een andere massage? Bekijk hieronder ons aanbod aan massages. Ontdek welke massage bij jou past en kom volledig tot rust. 

sportmassage

Medische Shiatsu
Therapie

Shiatsu, ook wel drukpuntmassage genoemd, is een natuurgeneeswijze. Bij Shiatsu worden de natuurlijke herstelvermogens van het lichaam gestimuleerd om een goede algemene gezondheid te bevorderen (ziektes voorkomen en genezen, factoren vermoeidheid elimineren).

massagetherapie

Sportmassage

Een sportmassage is gericht op het in balans krijgen van het lichaam en op de doorbloeding van de spieren. Deze massage is niet alleen geschikt voor sporters, maar ook voor niet-sporters. De sportmassage heeft namelijk een ontspannende werking waardoor het voor iedereen goed kan zijn.

ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is intens genieten en het is echt even een momentje voor jezelf. Het zorgt voor een ontspannen gevoel, het verlicht je stress, vermindert je spanning en het zuivert je lichaam.

hotstone massage

Hotstone massage

Bij de hotstone massage worden warme, natuurlijke stenen gebruikt om de spieren te ontspannen. De warmte van de stenen dringt diep door in de spieren en zorgt zo voor een diepe relaxatie.

zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage

Tijdens je zwangerschap verandert jouw lichaam continu. Dit is niet alleen belastend voor jouw lichaam, maar ook voor jouw geest. Met een zwangerschapsmassage komen jij en je kindje weer tot rust.

close-up-suction-cup-process-min

Cupping therapy

Last van een frozen shoulder? Of van een golf- of tenniselleboog, rugklachten, pijn aan de benen? Dan kun je veel baat hebben bij cupping therapy. We maken gebruik van vuur, wat een eeuwenoude techniek uit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) is.

deep tissue massage

Deep Tissue massage

Wanneer je veel stress en spanning ervaart, een slechte houding, reumaklachten of spierspasmes hebt, dan kan een deep tissue massage helpen. De massage zorgt voor lichamelijke en innerlijke rust, en brengt jouw lichaam weer in balans.

voetmassage

Voetmassage

Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde vormen je voeten de basis. Een voetmassage geeft een ontspannen gevoel, verbetert de bloedcirculatie en stimuleert je algemene gevoel van welzijn. Voor alle leeftijden.

Gun jezelf een massage

Plan een afspraak bij TOMBO Harderwijk

Stuur ons eenvoudig een WhatsAppje en dan plannen we gezamenlijk jouw zen-moment in!